Thuiswerken is populair aan het worden

by Redactie Green Development on

Al enige jaren is er een tendens aan de gang dat we niet alleen op kantoor maar ook thuis gaan werken en op diverse locaties in het land. Thuiswerken heeft als grote voordeel dat we niet in de file hoeven te staan, er minder auto’s op de weg rijden wat natuurlijk weer beter is voor het milieu. Thuiswerken scheelt ook tijd, we hoeven immers niet meer naar en van ons werk te rijden, dus die tijd winnen we en kunnen we gebruiken als extra werktijd of heerlijk als vrije tijd.

Kantoor aan huis

Een kantoorruimte aan huis is dus erg handig, u kunt er een paar archiefkasten voor uw werk in plaatsen, een internetverbinding aansluiten en werken maar. Nadeel is wel dat de kans bestaat dat privé en werk door elkaar gaan lopen, want ook al kunnen we een eigen kantoorruimte in huis creëren, we zijn toch in onze thuisomgeving. Uw kinderen kunnen u lastig vallen met allerlei vragen en u kunt worden afgeleid door huiselijke geluiden. Maar het voordeel is ook dat uw werktijden wat flexibeler worden, u hoeft immers niet om negen uur op uw werk te zijn, als u het werk maar afmaakt. U kunt dan dus ook in de avonduren extra werken vanuit huis als dat die dag toevallig beter uitkomt.

Flex werkplekken zijn hot

Behalve thuis kunt u ook werken op zogenaamde flex werkplekken, werkplekken verspreid over het land waar u de mogelijkheid heeft om te werken. Er is zo goed als altijd internet aanwezig zodat u altijd online kunt werken en u kunt in alle rust uw werk doen. Er zijn bijvoorbeeld in alle grote steden van ons land wel flux werkplekken te vinden, dikwijls dicht bij het station. Vaak zijn gebouwen ingericht met meerdere flex werkplekken en een gemeenschappelijke ruimte waar u bijvoorbeeld kunt printen en faxen. En jawel, de koffieautomaat is ook meestal nog aanwezig. In de toekomst zal het aantal flex werkplekken alleen maar toenemen, mede door het feit dat de Nederlandse snelwegen langzaam maar zeker overvol beginnen te raken.

Written by: Redactie Green Development

0
0
0
0
0