Leef duurzamer door de fiets

by Redactie Green Development on

We weten allemaal dat het beter is, en we doen het ook steeds meer, de fiets pakken in plaats van de auto. Fietsen is niet alleen leuk, maar ook goed voor uw gezondheid en het milieu. Fietsen is een duurzame vorm van transport. Maar is de fiets zelf ook duurzaam?

Duurzaam fietsen

Fietsen is duurzamer dan autorijden, dat staat vast. Maar hoe zit dat precies, en hoeveel bespaard het exact? De afgelopen tijd zijn er verschillende calculators op de markt gekomen waarmee u uit kunt rekenen hoeveel u bespaart als u wat vaker de fiets pakt in plaats van de auto. Zo’n calculator toont hoeveel u kunt besparen op brandstof(kosten), maar ook hoeveel calorieën u kunt verbranden door te gaan fietsen. En dit laatste kan op lange termijn veel verschil maken. Als u bijvoorbeeld vier dagen per week de fiets pakt en de auto laat staan, kan dat over een gemiddelde afstand van 15 kilometer 5 kilo vet per jaar schelen!

Daarnaast worden fietsen steeds duurzamer geproduceerd. De productieprocessen worden duurzamer gemaakt en ook wordt er steeds meer gewerkt met duurzame materialen. Een hype in de fietswereld is het recyclen van oude fietsen. Er wordt gebruik gemaakt van afgedankte frames om een nieuwe fiets te creëren. Wat nieuwe onderdelen erop, oppoetsen of een nieuwe laag verf en hij is klaar voor een nieuwe eigenaar.

Is de elektrische fiets duurzaam?

Een e-bike is duurder en kwetsbaarder dan de normale fiets en vergt meer onderhoud, al zijn ze tegenwoordig steeds goedkoper. Toch is de elektrische fiets vele male duurzamer dan de auto en kan voor sommige mensen een groot verschil maken. Is de afstand naar uw werk net wat te lang om dagelijks te fietsen? Met een elektrische fiets legt u deze lange afstand af binnen een oogwenk. Door de motoraandrijving leg je een langere afstand af in een kortere tijd. Hierdoor pakt u wellicht eerder de fiets en bespaart u op kosten en het milieu. Daarnaast; fietsen is gezond, zelfs op een elektrische fiets!

auto. Zo

Written by: Redactie Green Development

0
0
0
0
0