Energieverbruik monitoren is besparen!

by Redactie Green Development on

Besparen, we doen het bijna allemaal en bij de één is het meer noodzakelijk dan bij de ander. Tijdens de recessie, wat nog steeds niet helemaal voorbij is, letten mensen beter op hun uitgaven en besparen waar dat kan. Denk aan besparen op de energiekosten, verzekering, kleding, telefonie etc. Besparen maakt ons bewuster van onze in- en uitkomsten en dat zorg ervoor dat we niet onnodig geld uitgeven. Denk bijvoorbeeld aan abonnementen aan tijdschriften die niet worden gelezen, een sportschoolabonnement terwijl de sportschool niet tot zelden wordt bezocht. Een van de grootste boosdoeners is toch wel de energierekening. Veel mensen stappen over van energieleverancier, wat meestal niet heel veel verschil maakt. Wat wel verschil maakt is dat mensen geen inzicht hebben in hun energieverbruik en onverantwoord omgaan met energie.

Helft van de Nederlanders heeft geen inzicht in het energieverbruik

Uit onderzoek van Milieu Centraal eind 2012 blijkt dat ongeveer bij de helft van de Nederlandse huishoudens geen besef en inzicht heeft in het energieverbruik. Deze groep Nederlanders heeft totaal geen idee hoeveel elektriciteit er wordt verbruikt en komen aan het einde van de maand vaak voor verassingen te staan. Ook is er weinig besef welke elektrische apparaten grote boosdoeners zijn voor de energierekening en weten ze niet of ze aan het einde van het jaar extra moeten bijbetalen of juist geld terugkrijgen van de betreffende energieleverancier. Een grote verassing uit het onderzoek is dat 65-plussers juist wel een heel goed inzicht hebben in het energieverbruik.

Meten is weten

Dit lijkt heel logisch maar blijkbaar is het toch niet zo vanzelfsprekend onder de Nederlanders. Kijk eens op nl.sedico.orangefield.com om uw energiemanagement te ondersteunen. Energieleveranciers bieden tegenwoordig allerlei mogelijkheden om zelf thuis het energieverbuik te monitoren en waar nodig aan te passen. Waarom bieden energieleveranciers deze mogelijkheid, als mensen geen inzicht hebben verdienen ze toch meer? Dat is zeker waar maar energieleveranciers zijn bang dat hun klanten overstappen naar een leverancier waar ze wel de mogelijkheid krijgen om thuis het energieverbruik te monitoren.

Written by: Redactie Green Development

0
0
0
0
0