Duurzame teakhoutproductie

by Redactie Green Development on

Door middel van een duurzame productie teakhout van een hoge kwaliteit op de markt brengen. Dit is de visie waar Floresca Groep voor gaat. Floresteca Groep is een holding opgericht in 1994 te Amsterdam. Deze holding beschikt over één operationele onderneming in Nederland en enkele operationele ondernemingen in Brazilië. De holdings is gespecialiseerd in teakteelt. In totaal werken er 1.000 medewerkers op 109.000 hectare landgoederen en natuurreservaten beheerd door de holding. Dit maakt Floresteca de grootste particuliere teakplantage van de gehele wereld. Wat ons gespecialiseerd maakt in grootschalige teakteelt en de hierbij horende taken in de supply-chain. Zo nemen wij naast het kappen ook taken op ons zoals het vervoeren van het hout, de logistieke werkzaamheden, verwerken van het hout, de verkoop en de marketing.

Teak is een zeer bijzondere houtsoort die vaak wordt gebruikt in tuinmeubelen, de scheepsbouw, in de chemische industrie of andere bijzondere werken. Zo bevat de gouden koets van de Koninklijke familie ook deze houtsoort. Enkele kenmerken van teakhout zijn: het is zeer sterk, duurzaam, het krimpt en werkt niet, het is zeer goed te bewerken en het splintert tevens niet.

Teakhout staat vaak ter discussie doordat veel plantages zich bevinden in landen waarbij de politieke situatie oneerlijk is. Wij hebben enkel plantages in Brazilië. Tevens beschikken wij over een certificering voor verantwoord bosbeheer. Ook wordt er op verschillende wijze aan de sociale verantwoordelijkheid voor de omgeving gewerkt. Er ontstaan vele banen voor de mensen uit de omgeving, daarnaast wordt er door middel van voedselpakketten gezorgd voor de familie van de medewerkers. Ook zijn wij een duurzaam bosbouwbedrijf waardoor er geen rechtstreekste mogelijkheid is om te investeren.

De Floresteca foundation is een onafhankelijke organisatie, gefinancierd door de Florestecagroep. Deze organisatie streeft naar betere kansen in landelijke gemeenschappen in de provincie Mato Grosso in Brazilië. Dit door ontwikkelings- en scholingsprojecten te financieren. Tevens wordt er gestreefd naar een betere bescherming van het milieu door het aantrekken van fondsen.

Bent u benieuwd naar een van onze liefdadigheidsprojecten of bent u geïnteresseerd in meer informatie over ons, de wijze waarop wordt geproduceerd of bent u gewoon benieuwd naar de organisatie? Op de website van Floresteca vindt u verschillende documentaires. Deze documentaires gaan onder anderen over de wijze waarop wordt geproduceerd, de omgeving Mato Grosso en een documentaire over de sociale verantwoordelijkheid van de foundation.

Kortom een bijzondere organisatie met vele kanten. Hierom verdient een dergelijke organisatie voldoende aandacht voor ieder onderdeel van het bedrijf.

Written by: Redactie Green Development

0
0
0
0
0