Zonnepanelen opbrengst stijgt gestaag

by Redactie Green Development on

De zonnepanelen opbrengst in Nederland stijgt gestaag. Voor een langere tijd zat er een stevige stijging in de opbrengst. Dit wordt verminderd door het slechte weer dat we de afgelopen tijd ervaren. Eigenaren zijn optimistisch en weten dat de opbrengst zal stijgen wanneer de stevige winter voorbij is. Daarnaast is het bijna mogelijk om op een betaalbare manier zonne-energie op te slaan. Deze technologie wordt nu al gebruikt bij grote bedrijven en zonnepanelen velden. Deze produceren namelijk vaak teveel energie, waarvan niet alles direct kan worden doorgespeeld. De nieuwe methode maakt het mogelijk om de energie op te slaan en vervolgens door te spelen wanneer het moment daar is.

Zonne-energie kan worden opgeslagen

Dit is een revolutionair moment, aangezien dit eerst nog als onmogelijk werd geacht. De zonnepanelen energie moest eerst direct geconsumeerd. Door deze nieuwe technologie worden een hoop nieuwe mogelijkheden voor zonne-energie gerealiseerd. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om uw auto op zonne-energie op te laden terwijl deze stil staat voor de deur. Deze kon normaal alleen gebruikt worden tijdens het rijden. De andere energie moest dan worden omgezet tijdens het rijden. Hierdoor is het dus eenvoudiger om een auto volledig elektrisch te laten rijden.

Voordelige aanschaf zonnepanelen

Zonnepanelen worden daarnaast steeds voordeliger in aanschaf. Ook dit resulteert in een snellere terugverdientijd waarbij een hoger rendement kan worden gerealiseerd. Dit is onder andere wat veel mensen doet overhalen om over te stappen op zonnepanelen. De regeling waarmee BTW kan worden teruggevraagd speelt natuurlijk ook een rol. Door deze combinatie verwachten veel installateurs dat er weer veel zonnepanelen worden aangeschaft in 2014. De eerder verwachtingen waren niet positief. Dit kwam mede doordat er een daling te zien was in het aantal zonnepanelen in België. Hier was er ook geen subsidie meer beschikbaar en was niemand meer overtuigd van de kracht van zonnepanelen. Dit werd versterkt door de media en het aantal zonnepanelen daalde enorm.

Written by: Redactie Green Development

0
0
0
0
1