Kunnen we nog zonder Ledverlichting?

by Redactie Green Development on

Waar grote distributiecentra, productiehallen en andere ondernemingen met grote ruimtes voorheen altijd werden volgehangen met hanglampen van tl-verlichting, kiezen nu steeds meer bedrijven voor ledverlichting. Ledverlichting is minder belastend voor het milieu en de toepassingsmogelijkheden zijn talrijk te noemen.

Meer vertrouwen in led

In de begin dagen van led was het voor veel ondernemers niet lucratief om over te stappen van het toenmalige lichtsysteem. Nu we ondertussen wat jaren verder zijn en ledverlichting een stuk voordeliger is geworden, heeft hier inmiddels een flinke verschuiving in plaatsgevonden. Zeker wanneer we kijken naar nieuwbouwprojecten. Ledverlichting is op den duur een stuk voordeliger dan de gevestigde tl-verlichting.
Volgens kenners kunnen veel bedrijven minimaal vijftig procent energie besparen wanneer ze led in plaats van tl-verlichting plaatsen. In het begin was het voor velen nog moeilijk om de keuze bij led te leggen. Het was nog niet geheel betrouwbaar en had het zijn beperkingen. Inmiddels is led zo ver ontwikkeld dat men hier niet meer bang voor hoeft te zijn.
Toch gaat het nog niet overal helemaal goed. Ledverlichting wordt vaak niet juist gebruikt waardoor de voordelen ten opzichte van tl een stuk kleiner worden. Lichtexperts raden aan altijd iemand in de arm te nemen die verstand en kennis heeft van verlichting. Het is namelijk niet dat men voor led kiest en dan klaar is. Alle extra producten zijn van belang zoals de armaturen, drivers en ook nog de juiste leds.

Led in huis

In woningen wordt ledverlichting ook steeds meer de norm. Led is natuurlijk milieuvriendelijker en energiezuiniger en dat valt bij mensen natuurlijk in goede aarde. Een bedrijf als Glasbestellen bijvoorbeeld levert hele mooie badkamerspiegels met Ledverlichting op maat. De keuze is enorm en het is een fraaie toevoeging in de badkamer. De spiegels kunnen worden geleverd met veel opties zoals verwarming, verschillende soorten licht, ingebouwde speakers en noem maar op. Bekijk hun assortiment spiegels met ledverlichting maar eens online en je zult zien dat ze een groot gevarieerd aanbod aan verlichte spiegels hebben waardoor de kans groot is dat je daar een spiegel kunt bestellen die overeenkomt met je smaak en eisen.

Led als straatverlichting

Veel steden zijn al weer een tijdje geleden akkoord gegaan met een voorstel betreffende nieuwe straatverlichting waarbij overgeschakeld wordt naar ledverlichting. Veel steden deden een proef waar een deel van de straatverlichting vervangen werd door ledverlichting en dat beviel goed. Met de verandering van de straatverlichting hopen ze een besparing op zowel de kosten als op energie te doen.

Written by: Redactie Green Development

0
0
0
0
0