BTW terugvragen op zonnepanelen

by Redactie Green Development on

Sinds november 2013 is het voor particulieren mogelijk om BTW terug te vragen bij de aanschaf van zonnepanelen. Wanneer particulieren gebruik willen maken van deze regeling, moeten zij zich inschrijven als ondernemer bij de Kamer van Koophandel. Dit neemt verder geen kosten met zich mee en is vrij eenvoudig. U kan een afspraak maken  via het internet en binnen een half uur bent u klaar.

Hoe BTW zonnepanelen terugvragen?

BTW zonnepanelen terugvragen is eenvoudig en kan via de Belastingdienst. Men kan de BTW van zowel de installatie als de aanschaf terugvragen. Het gaat hier dus om een aanzienlijk bedrag. Echter moet er wel belasting worden betaald over de opgewekte stroom wanneer er gebruik wordt gemaakt van deze regeling. Dit hoeft maar minimaal één jaar, daarna kunt u zich weer uitschrijven als ondernemer. Het financiële gewin is in deze situatie groter dan de BTW die moet worden opgewekt.

Zonnepanelen aanschaf zat in een dip

Het enige wat u hoeft te doen is een formulier inleveren bij de Belastingdienst. Daarbij moet u de bonnetjes toevoegen en binnen een bepaalde periode wordt het bedrag op uw rekening gestort. Dit moet zorgen voor een nieuwe vlaag van burgers die overstapt op zonnepanelen. De aanschaf van panelen kwam in een dip nadat de subsidiepot opraakte. De overheid had beloofd dat er geen nieuwe subsidie kwam, wat dus ook niet gebeurde. Dit resulteerde in de BTW gunstige regeling die er sinds november is. Hoelang deze regeling blijft bestaan is onzeker, hierover zijn nog geen officiële mededeling gedaan.

Mocht u zonnepanelen willen aanschaffen dan is dit momenteel een gunstige periode om dat te doen. De BTW kan oplopen in de duizenden euro’s, kijkend naar de kosten van een zonnepanelen installatie en de panelen zelf. Een gemiddelde zonnepanelen installatie van degelijke kwaliteit kost nu al ongeveer €4.000. Dit betekent dat u daarover al bijna €500 BTW kan terugvragen!

Opbrengst zonnepanelen

De opbrengst zonnepanelen neemt daarnaast immens toe. De panelen worden steeds efficiënter en gaan langer mee. Dit is een van de redenen om vandaag nog panelen aan te schaffen. Door de BTW teruggave zien we nu al een groot aantal burgers die eerst twijfelden, maar nu daadwerkelijk de stap nemen.

Written by: Redactie Green Development

0
0
0
0
2